Kärlek och kritik är det ordpar som vi valt för att beskriva den publicistiska linje som vi vill driva i vår nättidning. Dagens Seglora har skapats ur övertygelsen att skrivande hjälper till att bredda, pröva och fördjupa tankar om tro i ljuset av samtidens brännande frågor.

Ledarskribenter
Krönikörer
Ledare

Aftonbladets Lena Mellin lånar SD-retorik utan att stanna upp och begrunda ordens innebörd i en tid då orden bör vägas på guldvåg, skriver Mattias Irving.

Ledare

Kyrkan ska inte bidra till att normalisera inkomstklyftor. Kristen gemenskap behöver gestaltas, även lönemässigt. Låt inte kyrkan bli en överklasskyrka, uppmanar Helena Myrstener.

Ledare

Länge har påsken varit förknippad med förföljelse av judar. Improprierna innehåller anklagelser mot judar som inte hör hemma i vår tid, skriver Peter Lööv Roos.

Ledare

I en tid då judar lever i rädsla är det oansvarigt och naivt att läsa Johannesevangeliets påskberättelse i kyrkorna. Kyrkan ska inte spä på antisemitismen, skriver Helena Myrstener.

Ledare

Kvinnor diskrimineras i vården och deras rätt till sexualitet efter cancerbehandling tas inte på allvar. Hur länge ska det fortsätta, frågar Helena Myrstener.

Ledare

Det är hög tid för oss som identifierar oss med en religiös tradition att visa vår religions mänskliga ansikte. Vi ser idag alltför mycket av de omänskliga sidorna, och fastetiden uppmanar oss till självprövning, skriver Hanna Stenström.

Ledare

Sverige är ett av Europas mest segregerade länder. Ändå påstår konservativa och liberala debattörer att vi är ”färgblinda”. Men det är naivt och vittnar om en ovilja att faktiskt titta på normer och strukturer, skriver PEter Lööv Roos.

Ledare

Även i Sverige kan vi drabbas av den danska sjukan, som leder till att ord som ”anständighet” blir invektiv. Vi måste fortsätta ha koll på språket, skriver Helena Myrstener.

Ledare

Svensk industri har gått från att vara kugge i slavhandelshjulet till att bli beväpnare av diktaturer, skriver Peter Lööv Roos.

Ledare

Antisemitismen tycks inte ha något slut. Den är djupt rotad. Den kristna kyrkan måste ställa sig frågan om hon gjort tillräckligt för att motverka den, skriver Helena Myrstener.