Kärlek och kritik är det ordpar som vi valt för att beskriva den publicistiska linje som vi vill driva i vår nättidning. Dagens Seglora har skapats ur övertygelsen att skrivande hjälper till att bredda, pröva och fördjupa tankar om tro i ljuset av samtidens brännande frågor.

Ledarskribenter
Krönikörer
Nyhet

2018 fyller Seglora smedja tio år och vår tidning Dagens Seglora är nästan lika gammal. Tusen tack till alla som under ett decennium på olika sätt bidragit till utvecklingen av den första tankesmedjan i Svenska kyrkans närhet.

Stolta och glada för det avtryck vi lämnat i skärningspunkten mellan tro, kultur och samhällsfrågor, ägnar vi nu 2018 att lyssna in och analysera vår tids mest brännande frågor.

Utifrån vår omvärldsspaning kommer vi att ta ut riktningen för Smedjans liv och verksamhet de kommande tio åren och utveckla vår kommunikativa strategi med tidning och sociala medier.

Nyhet

Det här vill du inte missa i höst! Två dagar för dig med aptit på Kristen tro & feminism & många spännande medverkande. Boka en plats nu till 10-11 november i Göteborg.

Nyhet

Katarinauppropet säger ja till en human flyktingpolitik och nej till svensk vapenexport. Läs mer www.katarinauppropet.se

Nyhet

Juluppropet har fått 33 000 namnunderskrifter hittills – men än finns tid att engagera fler. Uppropet för en human migrationspolitik pågår till 31 januari.

Nyhet

Denna gråmulna lördagsmorgon vaknar vi till fruktansvärda nyheter om terrordåden i Paris. Nu gäller det återigen att värna det öppna demokratiska samhället. I brist på ord säger jag bara som så många andra #prayforparis

Nyhet

Kan det finnas en gudomlig tanke bakom den myllrande mänsklighet som finns i världen och i Nacka församling? Hur gör vi i så fall med missionsbefallningen i förhållande till människor av annan tro?

Frågeställningarna undersöks i Seglora smedjas fördjupningssöndag i Nacka kyrka söndag 20 september tillsammans med Kajsa Ahlstrand, professor i religionshistoria vid Uppsala universitet.

Nyhet

Guds Hus i Fisksätra bjuder in till ”happyning” i Kulturhuset vid Sergels torg, lördag 19 september kl 15–21. Det kommer bjudas på panelsamtal, standup, musik, religionsdialog, gospel, posei och mycket annat. Medverkar gör bland andra Mona Sahlin, Behrang Miri, Helle Klein, Klas Hallberg, Tensta Gospel, Streetgäris & 7 Generations, m. fl. » Läs mer på […]

Nyhet

Dagens Segloras nya chefredaktör heter Görel Byström Janarv. Hon är en välkänd journalist, pastor och konstnärlig ledare för bland annat det uppmärksammade livsåskådningsprojetet ”Gud har 99 namn”.

Nyhet

Dagens Seglora vill tacka alla läsare för ert engagemang i kommentarsfält och debattartiklar. Tidningen gör nu sommaruppehåll och återkommer i augusti. Ha en riktigt skön sommar! Redaktionen

Nyhet

”Trots 2013 års kyrkomötesbeslut om barnkonsekvensanalyser och nolltolerans mot sexuella övergrepp träder en bild fram av en kyrka som är blind för de mest utsattas situation. Det är en ödesfråga som rört om kyrkans moraliska och teologiska trovärdighet” skriver Seglora smedjas Ewa Lindqvist Hotz och Helle Klein i en artikel på Svenska Dagbladets debattsida Brännpunkt.