Förra året hade jag den stora äran att vara huvudtalare och mötte så många unga kvinnor och män med aptit på tro & feminism. Nu kommer möjligheten åter för fler till fiberrika möten.

För dig med aptit på kristen tro & feminism

Förra året hade jag den stora äran att vara huvudtalare och mötte så många unga kvinnor och män med aptit på tro & feminism. Nu kommer möjligheten åter för fler till fiberrika möten. Det här vill du inte missa i höst!

Två dagar tillsammans med Forum för Tro & Feminism! Föreläsningar, samtal, seminarier, poesi, musik, mässa och möten! Bland de medverkande finns pastor Esther Kazen som gjort succé med sitt Instagramkonto Feministpastorn, Kes de Bakura, Etiopiens första kvinnliga präst, Sherin Khankan, Danmarks första kvinnliga imam, Thomas Kazen, professor i NT exegetik som skrivit om samkönat sex i Bibeln, Sofia Camnerin, biträdande kyrkoledare Equmeniakyrkan, Eido al Fakir, queerartist och låtskrivare från Damaskus i Syrien, Nino Mick, estradpoet  & sist men inte minst tankesmedjan Seglora smedjas grundare; Helle Klein och Ewa Lindqvist Hotz.

Här bjuds inspiration till hur tro och feminism kan kombineras, utmaningar och nya perspektiv på hur en feministisk framtid kan se ut. Tro, feminism, teologi, bibelläsning, miljö, försoning, konst och identitet är några av de ämnen som du kommer möta under helgen. Vi är faktiskt rätt många som saknar detta perspektiv i våra sammanhang och vet att många kvinnor tvivlat på att kyrkan är en bra plats för kvinnor.

Här skapas därför en ekumenisk mötesplats där du kan hitta likasinnade och får tid att nätverka, kanske särskilt runt fikaborden eller vid den gemensamma ekologiska lunchen. Det blir en plats där du kan samla kraft och hopp. En mötesplats mellan olika traditioner och kyrkor. Vi möts i tre olika kyrkor i Majorna i Göteborg: Carl Johans Församling, Matteuskyrkan och Majornakyrkan.

Troende eller tvivlande, nyfiken eller övertygad – kom som du är! hälsar arbetsgruppen och påminner alla om att anmäla sig och att det är först till kvarn som gäller. Hela programmet och anmälan finns här.

Välkommen!

Kommentarsfältet är stängt.