Kärlek och kritik är det ordpar som vi valt för att beskriva den publicistiska linje som vi vill driva i vår nättidning. Dagens Seglora har skapats ur övertygelsen att skrivande hjälper till att bredda, pröva och fördjupa tankar om tro i ljuset av samtidens brännande frågor.

Ledarskribenter
Krönikörer
Nyhet

Stiftsstyrelsen i Stockholms stift gick på mötet i slutet på oktober emot biskop Eva Brunne, som drivit på för att anslå pengar till den nyligen grundade insamlingsstiftelsen för Guds hus i Fisksätra.

Nyhet

Jernhusen i Linköping har gjort klart att de inte vill ha tiggande EU-medborgare på sina stationer. Deras utspel har väckt starka negativa reaktioner. Men Linköpings kommun och Stadsmissionen kommer även i år att hjälpa hemlösa EU-medborgare med husrum, med ett natthärbärge i Ryttargårdskyrkan.

Nyhet

Regeringen tar ett stort kliv åt fel håll genom att låta hela 85 procent av de ökade kostnaderna för flyktingmottagande belasta biståndsbudgeten. Det ökar urholkningen av biståndet för flyktingmottagande från 13 procent 2014 till 21 procent 2015 skriver Forum Syd i ett pressmeddelande.

Nyhet

Svenska kyrkans internationelle chef, Eric Lysén, uppger för Kyrkans tidning att han välkomnar beskedet av regeringen att erkänna Palestina som en stat och hävdar att:

– Ett erkännande av Palestina kan vara ett viktigt steg för att få igång fredsprocessen. Det kan på sikt leda till en hållbar tvåstatslösning där Israeler och palestinier lever sida vid sida inom säkra och erkända gränser.

Nyhet

Kristna och muslimer bygger ett gemensamt hus i Fisksätra. Detta står nu klart sedan överklagandenämnden beslutat att Nacka församling kan gå vidare med arbetet att grunda en insamlingsstiftelse för att samla in medel.

Nyhet

I dag ställdes fem personer inför rätta i Jönköping anklagade för att med psalmsång ha utgjort ett hinder för en nazistisk demonstration att passera. Bland de åtalade fanns redaktionschefen på Dagens Seglora Mattias Irving och krönikören Isak Gerson.Rättegången inleddes med psalmsång på trappan till Tingsrätten.

Nyhet

Idag hölls förhandlingarna i tingsrätten mot de kristna aktivister, däribland Dagens Segloras redaktionschef Mattias Irving, som suttit i vägen för nazister och sjungit lovsång den första maj i år. Tidigare har en åtalad psalmsångare dömts till dagsböter, men det verkade inte bekomma Irving idag.

– Jag förutsätter att tingsrätten har tagit sitt förnuft till fånga nu och frikänner oss, säger han till SVT Smålandsnytt.