I fredags kunde att prästen och kyrkopolitikern (FK), Dag Sandahl, låter antisemiter och högerextremister komma till tals i hans blogg. Nationaldemokraten Jan Ermefjäll får exempelvis i kommentarsfältet påstå saker om Helle Kleins judiska bakgrund och raljera över att hon och hennes stamfränder ”i judendomens intressen har förpestat samhällsklimatet med politisk korrekthet”.

Sandahl fortsätter sprida antisemitism

I fredags kunde Dagens Seglora berätta att prästen och kyrkopolitikern (FK), Dag Sandahl, låter antisemiter och högerextremister komma till tals i hans blogg. Nationaldemokraten Jan Ermefjäll får exempelvis i kommentarsfältet påstå saker om Helle Kleins judiska bakgrund och raljera över att hon och hennes stamfränder ”i judendomens intressen har förpestat samhällsklimatet med politisk korrekthet”.

Sandahl skrev snabbt efter Dagens Segloras publicering en bloggkommentar som får ses som en pudel. Sandahl tar avstånd från antisemitismen men förklarar i samma andetag att det är bra med den sortens kommentarer för då får ”vi möta stämningar vi annars aldrig fått möta”. Om vi aldrig får göra det vet vi inte vad vi ska förhålla oss till, slår Sandahl fast.

– Kravet på politisk korrekthet ska analyseras mer djupsinnigt än med en antisemitisk glosa, skriver Sandahl vidare.

I kommentarsfältet under denna bloggpost låter dock Sandahl nationaldemokraten Ermefjäll än en gång proklamera faran med judarna. Nu handlar det om det påstådda judiska inflytandet över medierna. I en lång kommentar kan Ermefjäll framföra typiska antisemitiska föreställningarna om en judisk komplott.

”Det judiska inflytandet kan inte underskattas, de kontrollerar svenskens attityder helt enkelt. Därmed inte sagt att alla judar gör detta men det finns så kallade agendajudar, som veterligen driver på utvecklingen åt visst håll. Helle Klein sällar sig av allt att döma till denna skara”, skriver Ermefjäll i sin kommentar bland annat.

Dessutom framför Ermefjäll den gamla antisemitiska konspirationsteorin att judar idag härstammar från Khazarer och saknar rätt till staten Israel.

Ermefjälls påståenden får denna gång stå okommenterade. Frimodig kyrka har inte tagit avstånd från Sandahls spridande av rasistisk propaganda.

2 kommentarer på “Sandahl fortsätter sprida antisemitism

  1. panoptikon skriver:

    Det finns en spricka bland SD och avpixlat-människorna och den handlar om synen på judarna . De smartare och ledarna inom rörelsen inser att det inte går att köra det kortet utan de tar tvärtom avstånd från antisemitism kraftigt. Men på senare tid har trots det allt fler inom SD , avpixlat och i deras kommentatorsfält börjat uttryckas ren antisemitism . Om inte SD klarar att hålla en klar rågång mellan dessa antisemiter kommer de börja tappa stort i opinionen . De uteslutna kommer söka sig till Svenskarnas parti och andra nazistpartier

  2. Karin Ranieli skriver:

    antisemitism är vämjelig, var den än dyker upp…även den på vänsterkanten och även den som finns inom islamistiska kretsar…något för Dagens Seglora att ta sig an!