Kyrkostyrelseledamot liknar Lunds biskop vid en nazist. Dag Sandahl sitter i kyrkostyrelsen för Frimodig kyrka och har gjort sig känd som en raljant bloggare och kvinnoprästmotståndare.

Sandahl liknar biskop vid nazist

 

Kyrkostyrelseledamot liknar Lunds biskop vid en nazist.

Dag Sandahl sitter i kyrkostyrelsen för Frimodig kyrka och har gjort sig känd som en raljant bloggare och kvinnoprästmotståndare. Han ingår även i bloggnätverket Dagens Kyrka.

Dagens Seglora ser nu att kyrkostyrelseledamoten Sandahl skriver ett inlägg i sin blogg där han liknar Lunds stifts biskop Antje Jackelén vid en nazist. Med tillropet ”die Fahne hoch” (som är en gammal nazistisk kampsång) skriver han om ”Bischöfin Jackelén” och skriver med slängig stil om olika tyska gestalters kopplingar till svenskt kyrkoliv.

I ett tidigare inlägg på samma tema skriver Sandahl: Ska man helt bortse från att kyrkonämndens ordförande  (Walter Überlacker, red:s anmärkning) liksom biskopen emanerar från ett främmande land, ett land känt för sitt ”Ordning muss sein!” -? Ibland tror jag att våra goda tyskar måste påminnas om att de inte bara startade två världskrig utan förlorade båda.

Inlägget skrevs som en reaktion på utlysningen av domprosttjänsten i Lund, som Kyrkans Tidning tidigare har skrivit om.

4 kommentarer på “Sandahl liknar biskop vid nazist

  1. Kristian Grönqvist skriver:

    Det verkar som om den gode Sandahl inte känner till Godwins Lag… Brist på allmänbildning och argument, tyvärr…

  2. Rudbeckius skriver:

    Det är ju snarare Seglora som gör det. Sandahl skrev inget som kopplar Jackelen till nazismen, men om man läser in det man vill så kan man få det till det man vill,,.

  3. Mattias Irving skriver:

    Rudbeckius, det resonemanget tangerar det löjeväckande. ”Inget” i det här fallet är att gång på gång påtala biskopens tyska bakgrund och sedan drämma till med det nazistiska partiets officiella hymn. Så gör man inte om man inte vill väcka reaktioner. Det förstår ett småbarn.

  4. […] skara svenska män där misogyna och xenofobiska tankegångar går hand i hand. Dagens Seglora har tidigare uppmärksammat Sandahls grova sätt att skriva om biskop Antje Jackelén. Det är djupt bekymmersamt att inte fler […]