Annika Hamrud är en journalist som studerar intoleranta rörelser. Hon är medförfattare till reportageboken Svensk, svenskare om Sverigedemokraterna.

”Ideologer som inspirerat Breivik publicerar sig där”

Annika Hamrud är en journalist som studerar intoleranta rörelser. Hon är medförfattare till reportageboken Svensk, svenskare om Sverigedemokraterna. Hamrud kommenterar här vad för slags tidning prästen och kyrkopolitikern Dag Sandahl valt att skriva i.

Man kan inte se Dispatch International som mindre rasistisk än tidningar som Nationell Idag och nazistiska Realisten. DI är en viktig skrift i en internationell konspiratorisk och växande antimuslimsk rörelse. Det är en tidning där man kan läsa om forskning om människors IQ och genetik, man talar om muslimers födseltal och om att alla muslimer deltar i ett planerat övertagande av väst.

Anders Behring Brevik var mycket inspirerad av denna rörelse och hans främsta ideologer är också Dispatch Internationals främsta ideologer och vänner. En av de tidiga ideologerna som skrivit mest om exempelvis dhimmiförhållande och Eurabia – Bat Ye’or – har också publicerat sig i tidningen.

Självklart kan man inte skriva i Dispatch International om man vill behålla något som helst anseende. Det är inte en tidning där det är ovanligt högt i tak och där alla frågor får framföras. Det är en rasistisk tidning som ingår i en rörelse som inte har någonting att göra med tryckfrihet, yttrandefrihet eller religionskritik. Tvärtom är det en tidning där man diskuterar ”den muslimska frågan” och hur den ska lösas.

Kommentarsfältet är stängt.