Anna-Lena Lodenius, expert på svensk högerextremism kommenterar idag Dagens Segloras avslöjande om att kyrkopolitiken och prästen Dag Sandahl har skrivit i rasisttidningen Dispatch International. Jag tycker att det är ytterst anmärkningsvärt att en hög företrädare för Svenska kyrkan skriver i Dispatch International.

Rasismexpert: ”Bedrövligt av kyrkans företrädare”

Anna-Lena Lodenius, expert på svensk högerextremism kommenterar idag Dagens Segloras avslöjande om att kyrkopolitiken och prästen Dag Sandahl har skrivit i rasisttidningen Dispatch International.

Jag tycker att det är ytterst anmärkningsvärt att en hög företrädare för Svenska kyrkan skriver i Dispatch International. Jag skulle, som medlem i Svenska kyrkan, rentav vilja säga att det är oacceptabelt.

Dispatch International hetsar mot islam på ett sätt som attraherar extrema islamofober med kopplingar till extremistiska rörelser. Tidningen sprider en fördomsfull och konspiratorisk bild av en världsreligion. Sverigedemokraterna har spritt ett nummer av tidningen till de som prenumerar på deras tidning SD-kuriren, vilket också ifrågasattes, trots att väl de flesta är medvetna om att SD är ett främlingsfientligt och islamofobiskt parti. Men Dispatch International för frågan upp till ytterligare en nivå. Att en företrädare för kyrkan, den moderna svenska kyrka som jag vill se, ger sitt stöd åt detta är bedrövligt och måste starkt ifrågasättas.

Kommentarsfältet är stängt.