Rädda Barnens Ungdomsförbund, Röda Korsets Ungdomsförbund och Ungdom mot Rasism arrangerar på lördag en demonstration mot REVA, de nya direktiv för verkställande av utvisningar som regeringen tagit fram. Dessa har lett till skarp kritik som går ut på att polisen har satt i system att genom olika svepskäl stoppa mörkhyade för att kontrollera om de har rätt att befinna sig i landet.

Protestera mot REVA nu på lördag

Rädda Barnens Ungdomsförbund, Röda Korsets Ungdomsförbund och Ungdom mot Rasism arrangerar på lördag en demonstration mot REVA, de nya direktiv för verkställande av utvisningar som regeringen tagit fram. Dessa har lett till skarp kritik som går ut på att polisen har satt i system att genom olika svepskäl stoppa mörkhyade för att kontrollera om de har rätt att befinna sig i landet.

På sin facebooksida kritiserar demonstrationen ”en migrationspolitik som gått över från rättigheter till en hets om att minska ”volymer” oönskade människor, eller öka antalet utvisningar oavsett vad konsekvenserna blir för vanliga människor. Inte bara den som är på flykt hamnar i trubbel, utan också den som är medborgare men på något sätt inte ser tillräckligt ”svensk” ut.”

Det är en utveckling som måste stoppas, menar arrangörerna.

Demonstrationen äger rum i Kungsträdgården lördagen den 9 mars kl. 15. Läs mer på deras Facebookgrupp.

2 kommentarer på “Protestera mot REVA nu på lördag

 1. Gunnar Ståhl skriver:

  Jag kommer inte, polisen ska få göra sitt jobb.

  Annars får vi en anarki och medborgargarden.

  Ska polisen ändra sitt sätt att jobba då ska demokratiskt tillkomna beslut ligga som underlag.

 2. Mattias Irving skriver:

  Hej Gunnar,

  polisen gör förvisso bara vad de blir tillsagda att göra. Kritiken som riktas mot dem gäller att de bryter mot en grundläggande princip för rättsstaten, nämligen att alla ska behandlas lika. Kritikerna menar att då duger det inte att sortera ut vissa människor med svepskäl om biljettkontroll. I Göteborgsposten tillstår en chef på Gränspolisen i Göteborg att kontroller även utförs på folk som ”ser nervösa ut”. Det kan ifrågasättas huruvida polisen ska ha rätt att så godtyckligt avkräva människor på deras ID-handlingar.