Dagens Seglora har tidigare uppmärksammat prästen Axel W Karlsson, som vid flera tillfällen deltagit på ett antisemitiskt forum och skrivit i högerextrema nättidningar. Nu utesluts han ur Sverigedemokraterna, .

SD-präst utesluten

Dagens Seglora har tidigare uppmärksammat prästen Axel W Karlsson, som vid flera tillfällen deltagit på ett antisemitiskt forum och skrivit i högerextrema nättidningar. Nu utesluts han ur Sverigedemokraterna, berättar Expo.

Sverigedemokraterna har efter ett partistyrelsemöte uteslutit nio medlemmar, flertalet av dessa till följd av Expressens och Researchgruppens avslöjande i höstas att de skrivit anonyma hatkommentarer på nätet. Men även Sverigedemokraternas ersättare i Kyrkomötet, Axel W Karlsson, utesluts nu ur partiet.

Dagens Seglora har tidigare berättat att Karlsson har medverkat på det högerextrema seminariet Identitär idé, befolkat av högerextrema och antisemiter. Han sade sig vara där bland annat i egenskap av präst i Svenska kyrkan.

Karlssons biskop Per Eckerdal har tidigare tagit del av uppgifterna som ledde till uteslutningen, men lät då meddela att de inte skulle föranleda ett tillsynsärende för hans roll som präst i Svenska kyrkan.

Rättelse: Axel W Karlsson är inte ersättare i Kyrkomötet, utan är ordinarie ledamot för SD under innevarande mandatperiod 2014-2017.

2 kommentarer på “SD-präst utesluten

 1. Axel W Karlsson skriver:

  SDs partistyrelse har beslutat att man inte respekterar religionsfrihet och pressfrihet. Partiet kräver totalitär kontroll och framstår nu som en SjälvDestruktiv sekt. Då blir det förstås omöjligt för mig att kvarstå. Blir man utkörd ur sådana sammanhang skall man förstås vara tacksam. – Gång på gång tvingas jag i Seglora dementera samma lögner. Jag har aldrig varit på något ”antisemitiskt möte” även om jag skulle ha kunnat vara det i egenskap av granskande journalist. Hyllar Seglora Goebbels princip: upprepar man en lögn tillräckligt ofta så tror folk på den ? – Jag har goda relationer till såväl nuvarande som tidigare biskop i Göteborg. Till skillnad från Seglora har de velat förstå mina intentioner.

 2. Rolf Bergling skriver:

  Hej Kompis Axel W Karlsson! – Om det är sant, att du är racist, eller högerextrem, eller antisemit, så uppmanar jag dig absolut, att omedelbart lämna prästämbetet och din roll i Kyrkomötet. Använd din kraft och förmåga till att sprida Guds kärlek, ljus, och glädje! – Jag citerar en liten barn-psalm:
  Röd och vit och gul och svart,
  gör detsamma, har han sagt,
  Jesus älskar alla barnen på vår jord!
  Rolf Bergling