Kärlek och kritik är det ordpar som vi valt för att beskriva den publicistiska linje som vi vill driva i vår nättidning. Dagens Seglora har skapats ur övertygelsen att skrivande hjälper till att bredda, pröva och fördjupa tankar om tro i ljuset av samtidens brännande frågor.

Debattpolicy

Dagens Seglora är en arena för debatt och åsiktsbrytning. Du är välkommen att skriva hos oss med ditt ämne, stort eller litet. Alla är inte lika vana att nedteckna sina erfarenheter i skrift. Nedan finner du en punktlista med råd till dig som skribent. Kom ihåg, bifoga gärna en bild på dig själv i samband med att du skickar in din text till redaktion@dagensseglora.se

Råd till dig som skribent

  • Formulera ett problem som du vill påtala.
  • Till vem riktar du din kritik eller uppmaning?
  • Vilka är dina förslag för att möta problemet? Försök att vara konkret.
  • Använd dig gärna av fakta som ger stöd till de poänger du vill göra. Det kan vara personliga erfarenheter, statistik, eller litteratur.
  • Länka gärna till andra aktuella texter i ämnet.
  • Visa gärna medvetenhet om fakta som kan säga emot dina egna.
  • Tänk på att formulera dig kort! Kortare texter blir mer lästa och får bättre genomslag. Beroende på ämnet föreslår vi att du håller dig mellan 2000-4000 tecken.

Texter med odemokratisk, sexistisk eller rasistisk klangbotten refuseras kategoriskt.

Nätkommentarer

På Dagens Seglora vill vi att du som kommenterar står med ditt eget namn i kommentarsfälten. Anonyma kommentarer publiceras inte. Detta är den tråkiga följden av det organiserade näthat som vi på Dagens Seglora ständigt försöker att motarbeta.

Vi vill ge våra skribenter möjlighet att interagera med sina läsare och ta emot både ris och ros under anständiga och konstruktiva former. Därför tillämpar vi förhandsmodererade kommentarer på Dagens Seglora.

Vi publicerar gärna kritik, men inte personliga påhopp eller osakliga kommentarer.