I dag, denna viktiga dag 27 januari, efterlyser jag eftertanke och mer engagemang, skriver Willy Silberstein i , och bjuder in statsminister Fredrik Reinfeldt och drottning Silvia att komma till en kippavandring i Malmö. Där behövs mycket solidaritet, Judar flyr från Malmö, de vågar inte bo kvar, för att de är judar.

Reinfeldt och drottningen bjuds in till Kippavandring

I dag, denna viktiga dag 27 januari, efterlyser jag eftertanke och mer engagemang, skriver Willy Silberstein i Aftonbladet, och bjuder in statsminister Fredrik Reinfeldt och drottning Silvia att komma till en kippavandring i Malmö. Där behövs mycket solidaritet, Judar flyr från Malmö, de vågar inte bo kvar, för att de är judar.

Willy Silberstein gör en genomgång av den rasism som på nytt blivit vanlig i Europa. Han skriver om judehat, hat mot muslimer, romer och andra utsatta. Nyligen redovisade European Union Agency of Fundamental Rights en stor undersökning bland judar i en rad länder. Willy Silberstein konstaterar att på vår kontinent, så hårt drabbad av antisemitism, säger nu tre judar av fyra att de upplever att judehatet har blivit värre under de senaste fem åren. Han noterar också att i Sverige är läget dystrare. I Sverige är 49 % rädda att visa att de är judar. 70 år efter Auschwitz. Och återigen, det är så tyst kring detta i vårt land, var finns indignationen, upprördheten?

Willy Silberstein, själv jude, skriver i Aftonbladet att vårt land förtjänar bättre. Det minns vi lite extra mycket i dag, 69 år efter öppnandet av grindarna till helvetet på jorden.

1 kommentar på “Reinfeldt och drottningen bjuds in till Kippavandring

  1. […] ordnas en lång rad arrangemang på olika platser i Sverige till åminnelse av förintelsen som drabbade […]