Svenska kyrkan håller en unik gudstjänst i Paris, med anledning av terrorattacken mot tidningen Charlie Hebdou. Gästpredikanter är Seglora smedjas Helle Klein och komikern och skådespelaren Özz Nujen.

Svenska kyrkan håller livesänd gudstjänst från Paris

Svenska kyrkan håller en unik gudstjänst i Paris, med anledning av terrorattacken mot tidningen Charlie Hebdou. Gästpredikanter är Seglora smedjas Helle Klein och komikern och skådespelaren Özz Nujen. Gudstjänsten ”Med kärlek från Paris” direktsänds i TV över nätet den 1 februari.

– Vi måste alltid, alltid värna och stå upp för människovärdet och det fria ordet så att inte hatet och motsättningarna vinner. Jag tycker att Frankrike har gjort det väldigt bra när de i stället för att tala om hämnd har talat om mer tolerans. Jag hoppas kunna ingjuta hopp och mod, för det är en mörk tid vi lever i. Det är lätt att tro att allt bara blir sämre, säger Helle Klein till Dagens Arbete.

Mässan också att innehålla ett generöst musikutbud av svenska artister bosatta i den franska huvudstaden, bland andra cellisten Mimi Sunnerstam.

Högmässan från Paris TV-produceras av Aftonbladets webbredaktion och direktsändas där och ev också i andra svenska medieföretags kanaler.

Kommentarsfältet är stängt.