Kristna och muslimer bygger ett gemensamt hus i Fisksätra. Detta står nu klart att Nacka församling kan gå vidare med arbetet att grunda en insamlingsstiftelse för att samla in medel.

Ny stiftelse samlar in pengar till Guds hus

Kristna och muslimer bygger ett gemensamt hus i Fisksätra. Detta står nu klart sedan överklagandenämnden beslutat att Nacka församling kan gå vidare med arbetet att grunda en insamlingsstiftelse för att samla in medel.

Guds hus, som projektet heter, är ett uttryck för konkret fredsarbete mellan tre stora trossamfund, skriver den nystartade insamlingsstiftelsen i ett pressmeddelande på onsdagen. Markanvisning, bygglov och ritningar är redan klara. Ingenstans i världen finns ett så tydligt fredsarbete mellan tre stora trosriktningar som här. Nu påbörjas nästa etapp, ett arbete för att konkret bygga gemensamma lokaler, skriver insamlingsstiftelsen.

– Det här är ett modigt o livsnödvändigt projekt i en tid när fascistiska o rasistiska rörelser försöker sätta grupper mot varandra. I Gud Hus kan religionerna bli språk för människovärdet o verktyg för fred – det är mycket hoppfullt, säger Dagens Segloras krönikör Helle Klein tillika chefredaktör för Dagens Arbete o präst i Svenska kyrkan.

I styrelsen för stiftelsen sitter Lennart Koskinen och Vanja Möller Zouzouho, styrelsens ordförande respektive vice ordförande, Carl Dahlbäck, kyrkoherde i Nacka församling, Mehmet Kaplan, politiker i Stockholms kommun, Stefan Herczfeld, utvecklingschef i Stockholms Katolska stift, Helle Klein, präst och chefredaktör för Dagens Arbete, Wanja Lundby Wedin, Kyrkostyrelsens 1:e vice ordförande, Awad Olwan, imam i Muslimska föreningen i Nacka och Zinat Pirzadeh, författare och komiker.

 

Kommentarsfältet är stängt.