På onsdag morgon ställs fem personer inför rätta i Jönköpings tingsrätt för att ha sjungit psalmer och vägrat flytta sig på polisens order när nazister tågade genom staden den första maj i år. Bland de åtalade finns Dagens Segloras redaktionschef Mattias Irving.

Ny psalmsång inför rättegång i Jönköping

På onsdag morgon ställs fem personer inför rätta i Jönköpings tingsrätt för att ha sjungit psalmer och vägrat flytta sig på polisens order när nazister tågade genom staden den första maj i år. Bland de åtalade finns Dagens Segloras redaktionschef Mattias Irving. Nu tas ett lokalt initiativ för att sjunga psalmer utanför tingsrätten vid åttatiden på morgonen innan förhandlingarna.

Johanna Linder var en av de som deltog i protesterna mot Svenskarnas parti på första maj, och är initiativtagare till manifestationen.

– Det är en självklarhet att visa vår solidaritet. Vi är många som demonstrerade som kunde ha varit i samma situation, säger hon till Dagens Seglora.

Initiativet skriver även på sin Facebooksida ”Psalmsång för rättvisa” att en präst kommer delta och hålla en kortare andakt. Författaren Maria Küchen är en av de som meddelat att de kommer att delta i evenemanget.

– Vi ser detta som ännu ett tillfälle till dialog om dels lagstiftningen och om polisens agerande, säger Johanna Linder.

3 kommentarer på “Ny psalmsång inför rättegång i Jönköping

  1. […] Ny psalmsång inför rättegång i Jönköping […]

  2. […] onsdag morgon ställs fem personer inför rätta i Jönköpings tingsrätt för att ha sjungit psalmer och vägrat flytta sig när nazister tågade genom staden den första maj i […]

  3. Sven Andersson skriver:

    Man måste lyda polisen och flytta sig från gatan för att släppa fram en beviljad demonstration. ANNAT ÄR ANARKI!!!