När jag häromveckan skrollade igenom mitt facebook-flöde noterade jag ett inlägg av en gammal studiekamrat. Denne studiekamrat visade högmodigt upp hens nya investering.

Trons förklädnader förenar oss

Elias Carlberg

När jag häromveckan skrollade igenom mitt facebook-flöde noterade jag ett inlägg av en gammal studiekamrat. Denne studiekamrat visade högmodigt upp hens nya investering. Ett prydligt broderat armband av stenen ametist. Kommentarerna och gillamarkeringarna öste in från likasinnande och en positiv energi präglade tråden. Vilket inte alltid är vanligt på internet – men kanske berodde detta på att just ametist sägs förmedla frid och lugn. Eller så är det stenens enorma inflyttade i att stärka ens instinkter. För raskt förstår jag av tråden att den som innehar ett ametist armband inte bara bär en snygg accessoar utan också styrkan att släppa det negativa och förstärka den andliga närvaron.

Den som är intresserad, tror på eller avverkar 60 sekunder på valfri sökmotor upptäcker att olika stenar och kristaller disponerar olika vibrationer och utsöndrar en viss energi. Allt i positiv bemärkelse (tror jag). Armbandet i ametist ska enligt flertalet källor balansera, rena och heala i princip allt. En kan tro att de gynnsamma funktioner som stenar för med sig slutar här, så är det inte. För det är inte bara kristallernas eller stenens energier som påverkar en utan även dess färg (värt att notera är att ametist skiftar färg). Stenarnas förmåga är så stark att i samma sekund som den placeras på kroppen så börjar den jobba med ens obalanser. För har vi inte alla obalanser!

Vad min forna studiekamrat beslutade sig för att göra med armbandet hen införskaffat är sedan länge dränkt i mitt facebook-flöde. Därför lämnar jag här och nu fortsättningen om armbandet till ett framtida detektivarbete en regnig söndag i oktober.

Men mitt intresse om stenar och kristaller avtar inte här. Tvärtom, det förstärkts. Så systematiskt börjar jag vandra genom forum, bloggar och köp-och-sälj hemsidor. En portal öppnar sig till en värld jag tidigare kände till. Frågorna avfyras inom mig – vilka är det som köper stenar och vilken kristall passar bäst till vilket ändamål. Det är en härlig känsla jag får i bläddrandet över flikar på min webläsare.  Känslan av kunskap i mötet med det främmande.

Jag lär mig om ”David.fire64” som importerar kristaller från Brasilien och ”Solveig_efternamn” som gör ett kristall grid (ett nät utav kristaller som görs till ett mönster) någonstans i Vittsjö. Inte heller visste jag att kristaller kan hjälpa till att ordna ens ekonomi, attrahera kärlek, hela jordens energi, skicka helande energier till katastrofdrabbade, skydda ens hem och mycket mer. Det enda kristaller inte kan användas för är negativa saker. Bra.

Samtidigt ser jag ett mönster. Inläggen har jag läst förut. Hoppet och krafterna kristallerna för med sig har jag tidigare skådat. Nästan allt har tidigare noterats i sammanhang. För har man som jag ett intresse för religion och andlighet då vet man att människor (se flitiga facebook användare) tenderar att finna tro och svar i den mest dogmatiska religion till det motsatta.

Är det inte så att vi lägger ner oändligt med energi på hur något bör – och ska vara – sannolikt är vi då ibland glada att vi bär med oss svaret. Oavsett om det är i form av en sten eller annan religiös symbol så kramar vi den hårt i handen och koncentrerar oss på hoppet den för med sig. Kanske till och med att tron fungerar som en kameleont för oss människor. Överallt finns den, men i olika förklädnader. Inte minst här och nu, så som så ofta livet handlar om.

Vi tror olika, men förenas i strävan om hoppet. Våra vägar ser bara annorlunda ut.

 

Namnen i krönikan är fingerade

Vidare läsning:

https://moderjord.nu/

http://www.adlibris.com/se/bok/det-gudlosa-folket-de-postkristna-svenskarna-och-religionen-9789187515521

 

1 kommentar på “Trons förklädnader förenar oss

  1. Olle skriver:

    Elias – så du menar att det är strunt samma om man tillber Skaparen eller skapelsen?

    Att det judiska folket lika gärna kunde ha fortsatt tillbe den gyllene kalven istället för att lyssna till Moses och tillbe skaparen? Att det är två vägar till samma sak?

    /Olle