Det är i anslutning till UN Interfaith Harmony week som Sveriges interreligiösa råd (SIR) med en uppmaning till myndigheter och allmänhet att skydda religions- och trosfriheten.  "Skändning av och hatbrott mot moskéer, kyrkor och judiska institutioner som nyligen uppmärksammats i media, speglar den ökade fientligheten mot troende människor som förekommer i Sverige.

Sveriges interreligiösa råd: Religionsfriheten attackeras

Det är i anslutning till UN Interfaith Harmony week som Sveriges interreligiösa råd (SIR) skriver ett uttalande med en uppmaning till myndigheter och allmänhet att skydda religions- och trosfriheten. 

”Skändning av och hatbrott mot moskéer, kyrkor och judiska institutioner som nyligen uppmärksammats i media, speglar den ökade fientligheten mot troende människor som förekommer i Sverige. Vi upplever att det är själva religionsfriheten och yttrandefriheten som attackeras”, skriver de.

Uttalandet kommer efter en lång tids klotter, vandalism och hot mot moskéer, kyrkor och synagogor, ofta med hakkorset som förenande symbol.

”Flertalet av de flyktingar som kommit till Sverige under senare år har ofta flytt undan förföljelse på grund av religion. I grunden står religion för samhörighet och fred, men utnyttjas och missbrukas gång på gång som maktmedel i politiska konflikter”, skriver SIR.

Kommentarsfältet är stängt.