har nu två sajter som bevakar Sverigedemokraterna på kort tid utsatts för storskaliga koordinerade IT-attacker. DDoS-attackerna följde i båda fallen direkt efter att sajterna publicerat en artikel som visar på felaktigheter i Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söders uttalanden i TV-programmet SVT Debatt i förra veckan.

Nätattacker kan inte stoppa det fria ordet

Som Dagens Seglora tidigare berättat har nu två sajter som bevakar Sverigedemokraterna på kort tid utsatts för storskaliga koordinerade IT-attacker. DDoS-attackerna följde i båda fallen direkt efter att sajterna publicerat en artikel som visar på felaktigheter i Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söders uttalanden i TV-programmet SVT Debatt i förra veckan.

Yttrandefriheten på nätet är allvarligt hotad när sajter som verkar för jämlikhet och mänskliga rättigheter systematiskt angrips. I Riksdagen är Sverigedemokraterna ett utfruset parti med begränsad reell makt. Men på nätet är de en kraft att räkna med. Inte minst den av SD-toppen sanktionerade sajten Avpixlat har varit en knutpunkt för trakasserier och propaganda på nätet.

Sverigedemokraterna måste kunna granskas på samma villkor som övriga partier. Men Sverigedemokraterna har i åratal avstått från att markera mot sin svans av nätaktivister. Partitoppen har istället aktivt stöttat dem, genom att upplåta konton åt dem och diskutera publiceringar. Alltför många journalister har redan skrämts till tystnad. Detta inskärper vikten av att stå tillsammans för en fri granskning av rasismen i Sverige och den växande fascismen i Europa.

Dagens Seglora står stolt tillsammans med dem som granskar och kritiserar rasismen. Vi har egen erfarenhet av att utsättas för DDoS-attacker för våra publiceringar om SD. Sådana attacker mot yttrandefriheten kan vi aldrig tolerera. Därför återpublicerar vi här Interasistmen:s ursprungliga inlägg om Björn Söders felaktiga uttalanden, och uppmuntrar andra att ta ställning för det fria ordet.

Dagens Seglora

IRM vs Björn Söder i SVT Debatt – vi reder ut Söders lögner

I torsdagens SVT Debatt deltog Henrik (jag) från IRM i en debatt om den numera rikskända ”tårtningen” av Jimmie Åkesson. SD:s partisekreterare Björn Söder var vår huvudmotståndare trots att vi som Söder anser att tårtning är ett riktigt dåligt sätt att bemöta SD. Söder kom dock med en hel del minst sagt märkliga påståenden som vi känner att vi bör reda ut.
För er som missade debatten:

Påstående nr 1:

Carlito: SD är det enda partiet som i principprogrammet uttrycker att man kan upphöra att vara svensk om man inte följer SD:s definition av identitet och kultur.

Björn Söder: Det är rent nonsens.

Sanningen: Citat från SD:s principprogram sida 11: ”På samma sätt som den som är född in i en annan nation senare i livet kan bli en del av den svenska nationen menar vi också att man även som infödd svensk kan upphöra att vara en del av den svenska nationen genom att byta lojalitet, språk, identitet eller kultur”

Påstående nr 2:

Carlito: Så Thoralf Alfsson har aldrig uttryckt att han är en islamofob?

Björn Söder: Jag tror inte han har sagt att han är isamofob, nej.

Sanningen: Citat från Thoralf Alfssons blogg: ”Jag är islamofob och jag kan överhuvudtaget inte förstå att någon med kristen uppväxt kan vara något annat än islamofob.”

Påstående nr 3:

Björn Söder: Man avhumaniserar SD när man kallar oss för rasister.

Sanningen: Att kalla en rasist för rasist är inte avhumanisering. Att vara rasist är avhumanisering. /Tore Kullgren

Påstående nr 4:

Carlito: Jimmie Åkesson säger ju själv att islam är det största hotet sen andra världskriget.

Björn Söder: Nej nu är det fel igen. Det var Aftonbladet som satt den rubriken. Det står inget sådant i debattartikeln.

Sanningen: Öhh, jo det gör det:

irm

För att vara på den säkra sidan så har ni två citat till från partitoppen.

irm2

irm3

Det finns fler saker vi skulle kunna bemöta, men jag tror ni fattar poängen. Vi vill passa på att tacka alla ni där ut som stöttat oss, vi kan inte ens börja beskriva hur mycket era fina ord värmde! Ett speciellt tack till Carlito som var grym i debatten.

***UPPDATERING***

Vi fick en förfrågan om att reda ut Söders befängda påståenden/förnekanden gällande järnrörsskandalen. Vi har skrivit om alla lögner i detta inlägg: SD-topparnas lögner – vi har hela listan

Här har ni även en lista som belägger allt det vi sa om SD:s plattform på nätet, Avpixlat:

Avpixlat hämnas SD – attackerar unga tjejer
Rasbiologi och hets mot folkgrupp på SD:s favoritblogg
SD-hyllad hatblogg används för hämndaktion mot journalister
SD-hyllad sajt lägger upp video med sexövergrepp. Hets mot folkgrupp
SD-hyllad blogg attackerar årets Lucia på grund av hennes hudfärg
Hängdes ut på hatsajt: Det är förjävligt
AVPIXLAT SPOTTAR PÅ HOTADE BARN
Ännu ett barn uthängt på Avpixlat – hotas i vanlig ordning med våldtäkt
SD-hyllad sajt lägger upp video med sexövergrepp på ung flicka utan att pixla hennes ansikte

1 kommentar på “Nätattacker kan inte stoppa det fria ordet

  1. Vulf skriver:

    Björn Söder, som krävde att media skulle låta Peter Mangs mörda folk i Malmö ”i fred” och att han skulle få beställa en ”n*rboll” i Riksdagens café beordrar att sidor ska stängas ner pga att dom kritiserar honom.

    Och Sverige ska föreställa en demokrati? Inte med Sverigedemokraterna i Riksdagen, ironiskt nog…