Enligt Ipsos väljarbarometer har Sverigedemokraterna backat rejält i opinionen under våren. De har förlorat var tredje väljare sedan i februari och ligger nu på 6,7%.

Maria Arnholm: SD ett kvinnohatande parti

Agenda Åkesson-Arnholm 480x187

Enligt Ipsos väljarbarometer har Sverigedemokraterna backat rejält i opinionen under våren. De har förlorat var tredje väljare sedan i februari och ligger nu på 6,7%. Tydligast är att partiet har svårt att locka kvinnliga väljare, något som partiledaren Jimmie Åkesson har beskrivit som en viktig utmaning i sitt sommartal på Långholmen.

I söndagens debatt i SVT Agenda gick det mindre bra för partiledaren, som enligt de flesta bedömare förlorade stort i duellen mot jämställdhetsminister Maria Arnholm. Ministern uttryckte sin åsikt att Sverigedemokraterna är ett parti för män som hatar kvinnor, ett uttalande som Åkesson i programmet kallade ”groteskt”.

Sverigedemokraternas inofficiella opinionsorgan Avpixlat hänger nu ut tre sextonåriga flickor som skrivit antirasistiska och SD-kritiska slagord på en berghäll där partiledaren Jimmie Åkesson höll sitt sommartal, berättar den antirasistiska gruppen Inte rasist men.

Sedan de tre flickornas namn, foton och adress lagts ut på SD-bloggen har de mottagit många hot av sexuell natur. Bland annat publicerades fantasier om våldtäkt på flickornas facebooksidor.

– Alla kommentarer var så hatiska och hotfulla. Man skrev ju till och med att vi var runt 15-16år och ändå fortsatte man kalla oss för horor och fittor. Avpixlat uppmuntrade ju till att kontakta oss, säger en av de drabbade till Inte rasist men.

Flera kända sverigedemokratiska politiker, bland andra Patrik Ohlsson, SD:s ordförande i Ängelholm, sprider nu sidan med uppmaningarna att trakassera flickorna.

Se debatten om SD:s kvinnosyn i Agenda:

5 kommentarer på “Maria Arnholm: SD ett kvinnohatande parti

 1. Martin R skriver:

  En detalj som gör historien ännu mer bisarr är att det var kritor de skrev med, sådana som barn ritar hopphagar med. Texten hade försvunnit vid nästa regn.

 2. ove p skriver:

  Om klotter som ”SD=SS” och ”rasistsvin” på platsen för en familjedag är SD-kritiskt som ni uttrycker det, då vet jag inte vad ni har för referensramar men nåt seriöst verkar iaf inte vara att finna hos er.

 3. Sven Andersson skriver:

  Sverige dödar flest, långt utvecklade foster
  fram till 18.e veckan, övr.Europa till 12:e.
  Vi är mera råa, hårda och okänsliga mot de
  små. Vill vi vara så? Låta andra länder ta hit sina gravida och abortera deras foster?
  VISST ÄR DETTA ETT DILEMMA FÖR ETT ”FÖRE_
  GÅNGSLAND”!!!

 4. Mattias Irving skriver:

  Hej Sven,

  där har du bestämt fel. I UK t ex kan foster aborteras ända upp i vecka 24, likaså i Grekland vid specialfall. I Holland är det fri abort fram till vecka 21, med vecka 24 i specialfall. I Norge upp till vecka 18, men även senare efter särskild ansökan. Även i Tyskland är senare aborter tillåtna i specialfall. För kvinnor under 18 är abort tillåtet upp i vecka 20 i Finland. Listan kan alltså göras mycket lång.

  Detta har för övrigt ingenting med artikeln i fråga att göra, men jag tänkte att det åtminstone kan vara lite folkbildande.

 5. Magnus Wallin skriver:

  Mer viktigt än en propagandistisk agitation bestående av okvädningsord och hets mot vem det vara månde, är faktumet att upp till 30000 eller 40000 foster avlägsnas i Sverige. Kan den siffran verkligen vara riktig? Isåfall är det absolut inte bra och bör debatteras seriöst.