Sommaren 2012 tillkännagav den amerikanska feministen Anita Sarkeesian att hon skulle producera en programserie som granskar förminskande stereotyper av kvinnor i populärkultur, främst inom video- och dataspel. Responsen blev .

”Damen i nöd” dominerar i dataspelsvärlden

Sommaren 2012 tillkännagav den amerikanska feministen Anita Sarkeesian att hon skulle producera en programserie som granskar förminskande stereotyper av kvinnor i populärkultur, främst inom video- och dataspel. Responsen blev en massiv våg av näthat.

Till följd av trakasserierna fick hennes programserie också ett överväldigande stöd. Hennes insamling inbringade mångdubbelt det belopp som behövdes för att starta produktionen. Idag på internationella kvinnodagen släpps första avsnittet i programserien, och det handlar om stereotypen ”damen i nöd”, och hur den skapar föreställningar om kvinnor som berövas sin makt och blir till brickor i ett spel mellan män.

Kommentarsfältet är stängt.