Kärlek och kritik är det ordpar som vi valt för att beskriva den publicistiska linje som vi vill driva i vår nättidning. Dagens Seglora har skapats ur övertygelsen att skrivande hjälper till att bredda, pröva och fördjupa tankar om tro i ljuset av samtidens brännande frågor.

Ledarskribenter
Krönikörer
Nyhet

En hjälparbetare för Diakonias samarbetsorganisation Al Mezan dödades i söndags. Nu uppmanar Diakonias generalsekreterare Bo Forsberg att regeringen måste fördöma Israels övervåld och inte ursäkta det med rätten till självförsvar.

Nyhet

Samma dag som Svenska kyrkan fick en ny ärkebiskop i Antje Jackelén skriver Seglora smedjas medgrundare Ewa Lindqvist Hotz i Aftonbladet och efterlyser ett feministiskt initiativ inom kyrkan.

Nyhet

När Stina Oskarsson nu lämnar radioteatern efter tre års kamp för en samhällsnära radioteater så krymper utrymmet för politiskt laddad teater och en kreativ konstnärlig scen i Sveriges Radio.

Nyhet

Ärkebiskopen om kärnvapnen: ”Ett stort och brådskande behov av nedrustning”.

Nyhet

Idag den 28 april skriver den före detta polisintendenten Eric Rönnegård på SvD Brännpunkt, med anledning av diskussionen om att svenska nazister givits tillstånd att demonstrera i centrala Jönköping på första maj. De bör inte ges tillstånd att demonstrera, skriver han.

Nyhet

Tidningen Dagen skrev på tisdagen att Nacka församling samlar in pengar till moskébygge. Detta går emot kyrkoordningen menar Anders Lundberg, kyrkofullmäktigeledamot för konservativa Frimodig Kyrka. Men artikeln har flera felaktigheter, som Nacka församling beskriver i ett pressmeddelande.

Nyhet

Nazistiska Svenskarnas parti har fått polistillstånd att demonstrera den 1 maj i Jönköping. Samma dag går Jönköpings kyrkor ut i en friluftsgudstjänst för att manifestera det kristna budskapet om allas värde.

Nyhet

Efter hård kritik: Nu ändrar Stockholms stift sina rutiner för presidiekonferenser.

Nyhet

Bland andra Cecilia Wikström, Angelina Dimiter Taikon och Erik Ullenhag närvarar när Romernas internationella dag firas med ekumenisk högtidsgudstjänst i Uppsala Domkyrka.

Nyhet

Under söndagen beslutades att prästen, föreläsaren och författaren Cecilia Wadstein blir ny ordförande för Seglora smedja.