Kärlek och kritik är det ordpar som vi valt för att beskriva den publicistiska linje som vi vill driva i vår nättidning. Dagens Seglora har skapats ur övertygelsen att skrivande hjälper till att bredda, pröva och fördjupa tankar om tro i ljuset av samtidens brännande frågor.

Ledarskribenter
Krönikörer
Nyhet

I dag ställdes fem personer inför rätta i Jönköping anklagade för att med psalmsång ha utgjort ett hinder för en nazistisk demonstration att passera. Bland de åtalade fanns redaktionschefen på Dagens Seglora Mattias Irving och krönikören Isak Gerson.Rättegången inleddes med psalmsång på trappan till Tingsrätten.

Nyhet

Idag hölls förhandlingarna i tingsrätten mot de kristna aktivister, däribland Dagens Segloras redaktionschef Mattias Irving, som suttit i vägen för nazister och sjungit lovsång den första maj i år. Tidigare har en åtalad psalmsångare dömts till dagsböter, men det verkade inte bekomma Irving idag.

– Jag förutsätter att tingsrätten har tagit sitt förnuft till fånga nu och frikänner oss, säger han till SVT Smålandsnytt.

Nyhet

På onsdag morgon ställs fem personer inför rätta i Jönköpings tingsrätt för att ha sjungit psalmer och vägrat flytta sig på polisens order när nazister tågade genom staden den första maj i år. Bland de åtalade finns Dagens Segloras redaktionschef Mattias Irving. Nu tas ett lokalt initiativ för att sjunga psalmer utanför tingsrätten vid åttatiden på morgonen innan förhandlingarna.

Nyhet

Tidigare medarbetare på Livets ord står bakom den nybildade högskolan. Nu kritiseras de av Universitetskanslersämbetet för vilseledande information till studenter. På hemsidan angavs det att grundkursen ger 60 högskolepoäng. Det är bara det att skolan saknar högskolestatus uppger UNT.

Nyhet

Bakslag för konservativa när Svenska kyrkans överklagandenämnd fastslår att Nacka församling kan fortsätta sitt arbete med Guds husprojektet.

Nyhet

På måndag eftermiddag klockan 17 hålls en stor ekumenisk gudstjänst i Storkyrkan, för situationen i Irak och Syrien. Många svenska kyrkoledare deltar. Även Irakiska Dominikansystrar (bilden) medverkar på gudstjänsten, som arrangeras av domkyrkoförsamlingen och Sveriges kristna råd.

Nyhet

-Idag har jag skrivit till domkapitlet och avsagt mig mitt ämbete (tekniskt sett ”på egen begäran förklaras obehörig att utöva ämbetet”), samt gått ur Svenska kyrkan. Jag har inte förlorat min tro och inte vare sig blivit avkragad eller hotad med avkragning, skriver Niklas Olaison på sin Facebooksida. Dagens Seglora publicerar här Niklas avskedspredikan.

Nyhet

Runt 400 personer deltog på den stora Kippavandringen i Malmö, som förenade både medborgare och politiker över blockgränserna. Ministrarna Birgitta Ohlsson och Stefan Attefall talade om ett Europa i förändring och manade till ”minsta möjliga tystnad” inför rasismen.

Nyhet

Det gick lugnt till när hundratalas nyköpingsbor slöt upp mot rasismen.

Nyhet

Under onsdagen hölls den första rättegången mot den lilla grupp som sjöng psalmer mot nazism i en gatukorsning i Jönköping den 1 maj. De greps på plats av polis för ohörsamhet mot ordningsmakten sedan de underlåtit att hörsamma en ordningshållande befallning från befälhavande polis.