Kärlek och kritik är det ordpar som vi valt för att beskriva den publicistiska linje som vi vill driva i vår nättidning. Dagens Seglora har skapats ur övertygelsen att skrivande hjälper till att bredda, pröva och fördjupa tankar om tro i ljuset av samtidens brännande frågor.

Ledarskribenter
Krönikörer
Nyhet

Nacka församling får rätt av Domkapitlet i bildandet av en insamlingsstiftelse för Guds hus i Fisksätra. Projektet ska bygga samman en moské och en kyrka och verka för religionsdialog och fredsbyggande.

Nyhet

Svenska kyrkan håller en unik gudstjänst i Paris, med anledning av terrorattacken mot tidningen Charlie Hebdou. Gästpredikanter är Seglora smedjas Helle Klein och komikern och skådespelaren Özz Nujen. Gudstjänsten ”Med kärlek från Paris” direktsänds i TV över nätet den 1 februari.

Nyhet

Sverigedemokraternas valframgångar och deras strävan att göra invandringen till en valfråga bekymrar 380 pastorer och representanter för svensk frikyrklighet.

Nyhet

Stiftsstyrelsen i Stockholms stift gick på mötet i slutet på oktober emot biskop Eva Brunne, som drivit på för att anslå pengar till den nyligen grundade insamlingsstiftelsen för Guds hus i Fisksätra.

Nyhet

Jernhusen i Linköping har gjort klart att de inte vill ha tiggande EU-medborgare på sina stationer. Deras utspel har väckt starka negativa reaktioner. Men Linköpings kommun och Stadsmissionen kommer även i år att hjälpa hemlösa EU-medborgare med husrum, med ett natthärbärge i Ryttargårdskyrkan.

Nyhet

Regeringen tar ett stort kliv åt fel håll genom att låta hela 85 procent av de ökade kostnaderna för flyktingmottagande belasta biståndsbudgeten. Det ökar urholkningen av biståndet för flyktingmottagande från 13 procent 2014 till 21 procent 2015 skriver Forum Syd i ett pressmeddelande.

Nyhet

På torsdag klockan 18 uppmanar ett antal författare, skribenter och aktivister regeringen att uttala sig om Mos Maiorum, det polissamarbete som över hela EU söker upp och förhör papperslösa.

Nyhet

Svenska kyrkans internationelle chef, Eric Lysén, uppger för Kyrkans tidning att han välkomnar beskedet av regeringen att erkänna Palestina som en stat och hävdar att:

– Ett erkännande av Palestina kan vara ett viktigt steg för att få igång fredsprocessen. Det kan på sikt leda till en hållbar tvåstatslösning där Israeler och palestinier lever sida vid sida inom säkra och erkända gränser.

Nyhet

Vatikanen vädjar till FN för att stoppa IS. Vatikanens utrikesminister, Kardinal Pietro Parolin vädjar, enligt Dagen, till det internationella samfundet att ta sitt ansvar.

Nyhet

Kristna och muslimer bygger ett gemensamt hus i Fisksätra. Detta står nu klart sedan överklagandenämnden beslutat att Nacka församling kan gå vidare med arbetet att grunda en insamlingsstiftelse för att samla in medel.