Vi vill tipsa om lanserings- och pressträff om Katarinauppropet torsdagen den 26 jan kl 13 i Katarina församlingslokaler på Högbergsgatan i Stockholm. Vill du läsa mer om Katarinauppropet se www.

Katarinauppropet

Vi vill tipsa om lanserings- och pressträff om Katarinauppropet torsdagen den 26 jan kl 13 i Katarina församlingslokaler på Högbergsgatan i Stockholm. Vill du läsa mer om Katarinauppropet se www.katarinauppropet.se Där kan du om du vill skriva under uppropet för en human flyktingpolitik och nej till svensk vapenexport.

Vad är Katarinauppopet och vad vill de som startat det?

Vi citerar från hemsidan:

Katarinauppropet mobiliserar mot svensk vapenexport och för en human flyktingpolitik. Uppropet vill att Svenska kyrkan ska gå i bräschen för ett nytt sätt att tänka gällande hantering av konflikter. Ett första steg är att stoppa svensk vapenexport..
Bakgrund: Katarina församling tillsammans med biståndsorganisationen Islamic Relief och Stockholms moské under 2015 välkomnade ca 4000 transitflyktingar till natthärbärge i sina lokaler. I Katarina församling startade sedan 2016 en rad samtal om hur Sverige bidrar till krig och hur vapenexporten kan kopplas till flyktingströmmar.

2017 startar nu ett upprop för att Svenska kyrkan ska fortsätta stå upp för en human flyktingpolitik med också för ett annat sätt, det ickevåldsliga, att hantera konflikter och skapa säkerhet. Ett första viktigt steg på denna väg är att stoppa svensk vapenexport.

Kommentarsfältet är stängt.