Görel Byström Janarv är ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Dagens Seglora. Hon är en välkänd journalist, pastor och konstnärlig ledare.

Görel Byström Janarv ny chefredaktör

Görel Byström Janarv är ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Dagens Seglora. Hon är en välkänd journalist, pastor och konstnärlig ledare. Hennes kultur- och livsåskådningsprojekt ”Swap your Life” och ”Gud har 99 namn” har bland annat utforskat vad det är att vara människa, hur får man perspektiv på sig själv och sin nästa. Görel Byström Janarv rör sig i fältet tro, teologi och samhällsengagemang.

– När jag fick frågan om att bli chefredaktör för nättidningen Dagens Seglora gick pulsen upp eftersom Seglorasmedja som ger ut tidningen är en tankesmedja som skapat mötesplatser för angelägna samtal. Tidningen utgör ett slags vattenhål för många. Vår tid behöver ett modigt samtal om tro och samhällsengagemang och jag vill gärna vara en del av detta framöver, säger Görel Byström Janarv.

Till vardags arbetar Görel Byström Janarv som kommunikatör i Equmeniakyrkan. Chefredaktörskapet för Dagens Seglora blir hennes fritidssysselsättning.

– Vi är så glada över att Görel nu vill vara vår chefredaktör. Hennes teologiska och journalistiska kompetens passar Dagens Seglora perfekt och jag är säker på att tidningen kommer att fortsätta utvecklas och vara en angelägen arena för samtal mellan människor av olika trosbakgrund. I Görel får vi en modig profil som kan inspirera andra att våga skriva i den progressiva och samhällsengagerade teologins fåra, säger Helle Klein, grundare av Dagens Seglora och ledare för Seglorasmedja tillsammans med Ewa Lindqvist Hotz.

 

Görel Byström Janarv har också skrivit eller varit redaktör för många böcker. Den senaste i raden är KG Hammars bok ”Fred är vägen till fred”. Hon har också arbetat som tv-producent och skrivit för en rad olika tidningar.

I söndags stod Görel Byström Janarv i ösregnet bland 15.000 andra på Medborgarplatsen för att manifestera budskapet: Refugees Welcome!

Varmt välkommen till Dagens Seglora, Görel!

Redaktionen

Kommentarsfältet är stängt.