Sverigedemokraternas valframgångar och deras strävan att göra invandringen till en valfråga bekymrar 380 pastorer och representanter för svensk frikyrklighet. Pastorsuppropet som publiceras i är ett unikt initiativ som lyckats samla en landsomfattande och för svensk frikyrklighet representativ opinion mot SD:s agitation.

380 Pastorer protesterar mot SD

Sverigedemokraternas valframgångar och deras strävan att göra invandringen till en valfråga bekymrar 380 pastorer och representanter för svensk frikyrklighet.

Pastorsuppropet som publiceras i Dagen är ett unikt initiativ som lyckats samla en landsomfattande och för svensk frikyrklighet representativ opinion mot SD:s agitation.

“På vissa områden kan den sverigedemokratiska retoriken låta fin, med hänvisningar till kristen historia och kultur. Men det är viktigt för oss kristna att se igenom och bakom den ytan. Det är ställt utom allt tvivel att den människosyn som präglar SD är allt annat än kristen.”

Med hänvisning till Migrationsverkets egen officiella statistik avfärdar pastorerna talet om massinvandring som en myt och avslutar sitt upprop med orden: I en valrörelse där invandring och flyktingar av vissa krafter bara kommer att framställas som ett stort problem, där ska vi höja rösten i protest.

Kommentarsfältet är stängt.