På måndag eftermiddag klockan 17 hålls en stor ekumenisk gudstjänst i Storkyrkan, för situationen i Irak och Syrien. Flera av landets kyrkoledare deltar, bland andra Svenska kyrkans ärkebiskop Antje Jackelén, ärkebiskop Dioscoros Benyamin Atas (Syrisk-ortodoxa kyrkan), föreståndare Pelle Hörnmark (Pingströrelsen), biskop Anders Arborelius (Stockholms Katolska stift), biskop Eva Brunne (Stockholms stift), domprost Hans Ulfvebrand (Stockholms Domkyrkoförsamling) med flera.

Ekumenisk gudstjänst för Irak och Syrien

irakiska dominikansystrarPå måndag eftermiddag klockan 17 hålls en stor ekumenisk gudstjänst i Storkyrkan, för situationen i Irak och Syrien.

Flera av landets kyrkoledare deltar, bland andra Svenska kyrkans ärkebiskop Antje Jackelén, ärkebiskop Dioscoros Benyamin Atas (Syrisk-ortodoxa kyrkan), föreståndare Pelle Hörnmark (Pingströrelsen), biskop Anders Arborelius (Stockholms Katolska stift), biskop Eva Brunne (Stockholms stift), domprost Hans Ulfvebrand (Stockholms Domkyrkoförsamling) med flera.

Även Irakiska Dominikansystrar (bilden) medverkar på gudstjänsten, som arrangeras av domkyrkoförsamlingen och Sveriges kristna råd.

Kommentarsfältet är stängt.