Kärlek och kritik är det ordpar som vi valt för att beskriva den publicistiska linje som vi vill driva i vår nättidning. Dagens Seglora har skapats ur övertygelsen att skrivande hjälper till att bredda, pröva och fördjupa tankar om tro i ljuset av samtidens brännande frågor.

Ledarskribenter
Krönikörer
Krönika

Några nyårsaftnar har jag haft förmånen att sitta vid ett bord där det varit en tyst men tydlig överenskommelse att var och en i tur och ordning och med gott om tid bereds tala om året som gått. En slags egen nyårskrönika. Jag rekommenderar det starkt.

Krönika

Såväl Matteus som Lukas har lämnat spår i sina evangelier som tyder på att de kände till att Jesus avlats illegitimt – vilket ju innebär en jordisk biologisk far.

Krönika

Den svenska staten som i andra hänseenden är högst civiliserad har fattat  det horribla beslutet att tvångsförvisa tusentals unga män till det extremt våldsdrabbade Afghanistan, vars ytterst bräckliga stat öppet medger att den inte kan skydda sina egna medborgare.

Krönika

Vi fikar, jag och min vän. AW. Vi har inte setts på länge och än mindre pratat. Några sms med hjärtan och figurer, lite digital bekräftelse då och då, det är allt vi har hunnit med. Men nu sitter vi äntligen här framför varandra och jag känner verkligen hur mycket jag har saknat henne, alla […]

Krönika

Så vad gör vi när okunskapen gör sig synlig. När dumheter sprids över världen. När främlingsfientligheten finns på våra arbetsplatser, i våra samfund och möteslokaler. Vi använder oss av det botemedel som finns inom oss. Vi möts.

Krönika

I ett land där döden fortfarande är långt borta och främmande för de flesta av oss kan ”Efter Inez” fylla en både känslomässig men också pedagogisk funktion. Vi får faktiskt se skymtar av ett dött litet barn.

Krönika

Förföljelsen av kristna och muslimer byggs av samma material – fördomar och rädsla som föder hat. Måtte några av de svenska biståndsmiljonerna till Burma gå till religionsdialog!

Krönika

För katoliker i Sverige var det en historisk händelse att en katolik för första gången efter reformationen ”predikar” från predikstolen under en gudstjänst i Storkyrkan dvs i  ett högtidligt officiellt svenskkyrkligt sammanhang och håller högtidstalet i samband med Riksmötets öppnande 2017.  

Krönika

I själva verket Halal-certifierar flera stora företag sina varor. Förmodligen inte för att stödja terrorism utan för att öka sin omsättning. Smart. En behöver inte heller vara Einstein för att förstå att det är efterfrågan som styr marknaden.

Krönika

Sånt här kan inte hända i Sverige. Så det här måste vara en fiktiv historia.Tyvärr är det inte så.