Kärlek och kritik är det ordpar som vi valt för att beskriva den publicistiska linje som vi vill driva i vår nättidning. Dagens Seglora har skapats ur övertygelsen att skrivande hjälper till att bredda, pröva och fördjupa tankar om tro i ljuset av samtidens brännande frågor.

Ledarskribenter
Krönikörer
Krönika

Förföljelsen av kristna och muslimer byggs av samma material – fördomar och rädsla som föder hat. Måtte några av de svenska biståndsmiljonerna till Burma gå till religionsdialog!

Krönika

För katoliker i Sverige var det en historisk händelse att en katolik för första gången efter reformationen ”predikar” från predikstolen under en gudstjänst i Storkyrkan dvs i  ett högtidligt officiellt svenskkyrkligt sammanhang och håller högtidstalet i samband med Riksmötets öppnande 2017.  

Krönika

I själva verket Halal-certifierar flera stora företag sina varor. Förmodligen inte för att stödja terrorism utan för att öka sin omsättning. Smart. En behöver inte heller vara Einstein för att förstå att det är efterfrågan som styr marknaden.

Krönika

Kronprinsessan Victoria träffar ”de mest utsatta”. Tja, ja, hon träffar säker en eller annan utsatt. Men om det är en hemlös är jag säker på att han/hon inte luktar urin eller har dålig andedräkt. Och jag är alldeles säker på att vederbörande har fått mat/fika före samtalet för att vara i god form.

Krönika

Ulf Ekman ville helst bara tala om Jesus och andliga ting och andliga resor –  inte  ta upp tid i Sveriges Radio med att berätta om asiatiska stenrika kollegor i Jesusbranchen som fått fängelstraff pga att de trott mer på pengar än på Jesus.