Kärlek och kritik är det ordpar som vi valt för att beskriva den publicistiska linje som vi vill driva i vår nättidning. Dagens Seglora har skapats ur övertygelsen att skrivande hjälper till att bredda, pröva och fördjupa tankar om tro i ljuset av samtidens brännande frågor.

Ledarskribenter
Krönikörer
Krönika

Att leva som man lär handlar denna krönika om. Och om samvets-och yttrandefrihet inom katolska kyrkan och 15 präster som undertecknat ett förslag till reformer. Ett upprop som de bestraffats för.

Krönika

Trots att tron på den hjälplöse guden utgör det unika i den kristna tron, verkar det som om kyrkorna tvekar att ”marknadsföra” det budskapet? Ändå är det intimt förknippat med tron att Gud blev människa. Inte det omvända: att en människa blir gud.

Krönika

Mitt i möbelmässan konstaterar jag att religionerna är relativt samstämda om att tingen är en omväg till Gud. Ändå har ingen helt avstått från form och design som språk och uttryck. Tvärtom kan man konstatera att ingenstans har kreativiteten tagit sig så underbara uttryck som i religionernas liv.

Krönika

Jodi Bjornstad Houge från USA besökte i oktober förra året Stockholm tillsammans med sin vän och prästkollega Nadia Bolz Weber. De grundade redan under studietiden varsin ny församling i Nordamerikas evangelisk-lutherska kyrka (ELCA) som båda växer så det knakar. Are Norrhava har tidigare skrivit på Dagens Seglora om Nadia och House for All Sinners and […]

Krönika

Om nån skulle fråga mig vad svenskhet är så skulle jag kanske svara att det är det här, precis just det vi ser på duken i filmen ”Småstad”.. Liten stad där man hela tiden stöter på gamla skolkamrater, kvinnor som jobbar inom vården eller det sociala och är projektledare för sina respektive familjer.

Krönika

Ska vi vara optimister eller pessimister inför det nya året? Vi kan faktiskt välja perspektiv själva. Det går att trovärdigt argumentera för båda hållningarna.

Krönika

Oroliga tider borde ses som intressanta tider. För aldrig tidigare har jag upplevt att samverkan mellan religioner sätts som allt viktigare. Inte bara i Sverige. Utan i hela världen.

Krönika

Allt ljus på orden, de skickas runt, runt och … jag är kanske lite hösttrött här, lite var-är-snön-dyster, men ibland verkar det som att ju mer vi ”kommunicerar”, desto sämre förstår vi varann.

Krönika

Låt 2017 bli det år då vi som kunde välja, tog armkrok med hoppet och sträckte ut en hand till varandra. Det kommer vi alltid att minnas och det kommer vi aldrig att ångra.

Krönika

Det är en i svår tid som jag anländer till Anafora, det koptiska retreat- och utbildningscentret i öknen mellan Kairo och Alexandria. Massakern på kvinnor och barn i kyrkan intill Markuskatedralen hade ägt rum på söndagsmorgonen och jag anländer på måndagskvällen.